Tennispark Kralingen (de IJsclub) beschikt over 16 gravelbanen met verlichting, vier squashbanen en een gezellig restaurant.

Wilt u een baan huren, tennislessen volgen, lid worden van een van de tennisverenigingen of een activiteit voor uw bedrijf regelen? Dan bent u hier aan het juiste adres. Tennispark Kralingen combineert professionele tennisinstructie met persoonlijke aandacht. Op het park worden daarnaast regelmatig toernooien en diverse activiteiten georganiseerd. Voor jong en oud.

U bent ook van harte welkom voor een drankje of een hapje, zie voor meer informatie de verschillende onderdelen op onze website.

Historie

Schaatsvereniging IJsclub Kralingen, anno 1879, was een van de oudste verenigingen van Rotterdam. Een groot weiland aan de overkant van de Kralingse plas werd jaarlijks omgetoverd in een schaatsbaan door het onder water te zetten met water vanuit de plas.

In 1904 werden naast de schaatsbaan enkele tennisbanen aangelegd om zodoende de financiële positie te verbeteren.
In 1982 werd besloten een deel van het IJsclubterrein te ruilen voor de aanleg van een nieuw pand met daarin ook vier squashbanen en de aanleg van 16 nieuwe tennisbanen op de voormalige schaatsbaan. ‘s Winters werden deze tennisbanen ondergespoten om de schaatstraditie in ere te houden.